Bilten javne nabave br. 29

Bilten javne nabave broj 29 Kratki prikaz novina u sustavu javne nabave – uvođenje eura, izmjene ZJN-a i drugoobjavljen je u ožujku 2023.

Što je cilj ovog broja Biltena? Pred Vama se nalazi dvadeset i deveti broj Biltena javne nabave u Republici Hrvatskoj s kojim ulazimo u osmu godinu postojanja. Kao i u prethodnim godinama, radimo na konstantnom unapređenju sadržaja Biltena te naručiteljima i ponuditeljima nudimo informacije koje olakšavaju i unapređuju svakodnevni rad. Iza svakog broja Biltena dosta je sati rada autora i uredništva kako bi sadržaj Biltena bio u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima te praksom nadležnih institucija.

Kojim pitanjima se bavimo u ovom broju Biltena? Kratki prikaz novina u sustavu javne nabave – uvođenje eura, izmjene ZJN-a; Utjecaj izmjena i dopuna Zakona o javnoj nabavi na žalbeni postupak; ESPD – propisi, praksa i tehnički zahtjevi.

Novine u sustavu javne nabave. Izmjene ZJN-a, uvođenje eura, uvođenje obvezne e-Žalbe te naknade za pokretanje žalbenog postupka imale su bitan utjecaj na cijeli sustav javne nabave. Uslijed novih pravila o e-Žalbi i novih iznosa novčanih naknada postoji dosta odluka DKOM-a u kojima se žalbe odbacuju kao neuredne i nepravodobne. Napravljen je pregled svih novina u sustavu te pregled prakse DKOM-a iz koje je jasno vidljivo na koji način će ova institucija primjenjivati nove članke ZJN-a vezane za e-Žalbu i žalbeni postupak.

ESPD – Europska jedinstvena dokumentacija o nabavi već je više od sedam godina u upotrebi u sustavu javne nabave u RH. Iako smo raščistili veliki broj problema u primjeni ESPD-a, primjetno je da još uvijek postoji dosta pogrešaka naručitelja i gospodarskih subjekata, pa samim time postoji i niz odluka nadležnih tijela u sustavu javne nabave koje pomažu i pokazuju smjer postupanja u postupcima javne nabave. U ovom Biltenu objašnjavaju se najvažnije informacije o primjeni ESPD-a u praksi te se upozoravaju naručitelji i ponuditelji na najčešće pogreške u sustavu.

SADRŽAJ Biltena možete pogledati OVDJE.

Ovaj broj donosi teme:
  • Kratki prikaz novina u sustavu javne nabave – uvođenje eura, izmjene ZJN-a
  • Utjecaj izmjena i dopuna Zakona o javnoj nabavi na žalbeni postupak
  • ESPD – propisi, praksa i tehnički zahtjevi
  • Bilten javne nabave u RH – nova internet stranica i aplikacija

Tiskano izdanje ovog broja Biltena dostupno je u pojedinačnoj prodaji po cijeni od:
50,00 EUR (+PDV).
Trošak poštarine plaća izdavač.

NARUDŽBU možete napraviti OVDJE.

KAKO MOGU postati pretplatnik Biltena?

Sve informacije o pretplati na Bilten dostupne su OVDJE.

Ukoliko imate pitanja o Biltenu slobodno ih postavite na e-mail adresu: bilten@temporis.hr ili broj telefona 01 6431 872.