Bilten javne nabave br. 27

Bilten javne nabave broj 27 Postupci javne nabave kroz presude Visokog upravnog suda RH 2021. – 2022. I. DIOobjavljen je u rujnu 2022. U njemu smo analizirali nove presude Visokog upravnog suda RH (VUS-a) protiv odluka Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM-a) donesene krajem 2021. i početkom 2022. godine.

Što je cilj ovog broja Biltena? Tijekom davanja savjeta pretplatnicima Biltena dosta pitanja odnosi se baš na presude Visokog upravnog suda. Analiza presuda Visokog upravnog suda RH namijenjena je i naručiteljima i ponuditeljima. Naručiteljima da znaju na koji način moraju pripremiti dokumentacije o nabavi te kako moraju provoditi pregled i ocjene ponuda, a ponuditeljima da znaju na koji način mogu zaštiti vlastita prava u slučaju pogreški naručitelja. Bilten br. 27, zajedno s brojevima 21, 22, 23 i 24, treba naći svoje mjesto na policama svih praktičara javne nabave, ali i revizora te zaposlenika kontrolnih institucija kojima je u svakodnevnom radu potrebna cjelokupna praksa Visokog upravnog suda RH na jednom mjestu.

Kojim pitanjima se bavimo u ovom broju Biltena? Uredništvo Biltena ne samo da je objedinilo sve presude na jednom mjestu, već su presude kategorizirane u logičke cjeline koje prate faze postupka javne nabave uz informacije iz presuda koje vam trebaju. Na ovaj način, radom stručnog tima koji stoji iza svakog broja Biltena javne nabave, ova pravna praksa postati će lakše dostupna zainteresiranim osobama, te će pretplatnicima Biltena uštediti dosta vremena koje bi inače trošili na pretraživanje sudske prakse. Obuhvaćene su presude iz raznih područja javne nabave kao što su: Postupak javne nabave, Dokumentacija o nabavi, Osnove za isključenje gospodarskog subjekta, Uvjeti i dokazi sposobnosti gospodarskog subjekta, Oslanjanje, Pojašnjenje i upotpunjavanje informacija i dokumentacije – primjena članka 293. ZJN-a, Ažurirani popratni dokumenti – primjena članka 263. ZJN-a, Kriteriji za odabir ponude, Pregled i ocjena ponuda, Pravna zaštita pred DKOM-om, Sudska zaštita.

SADRŽAJ Biltena možete pogledati OVDJE.

Ovaj broj donosi teme:
 • Postupak javne nabave
 • Dokumentacija o nabavi
 • Osnove za isključenje gospodarskog subjekta
 • Uvjeti i dokazi sposobnosti gospodarskog subjekta
 • Oslanjanje
 • Pojašnjenje i upotpunjavanje informacija i dokumentacije – primjena članka 293. ZJN-a
 • Ažurirani popratni dokumenti – primjena članka 263. ZJN-a
 • Kriteriji za odabir ponude
 • Pregled i ocjena ponuda
 • Pravna zaštita pred DKOM-om
 • Sudska zaštita

Tiskano izdanje ovog broja Biltena dostupno je u pojedinačnoj prodaji po cijeni od:
42,47 EUR (+PDV).
Trošak poštarine plaća izdavač.

NARUDŽBU možete napraviti OVDJE.

KAKO MOGU postati pretplatnik Biltena?

Sve informacije o uvjetima godišnje i polugodišnje pretplate i popustima dostupne su OVDJE.

Godišnju i polugodišnju pretplatu na Bilten javne nabave u Republici Hrvatskoj možete ostvariti on-line registracijom prateći zadanu formu. Ukoliko imate pitanja o Biltenu slobodno ih postavite na e-mail adresu: bilten@temporis.hr ili broj telefona 01 6431 872.