Novosti

JEDNOSTAVNA NABAVA – OBJAVLJEN JE NOVI STRUČNI ČLANAK NA BILTENU JAVNE NABAVE U RH

Trenutno glavna tema vezana za javnu nabavu u RH je nova platforma Elektroničkog oglasnika javne nabave (EOJN RH). Obveza korištenja nove IT platforme za sve naručitelje je od 1. siječnja 2024. godine. Od presudne važnosti je poznavanje svih funkcionalnosti i mogućnosti novog EOJN-a RH kako bi se osigurao učinkovit i transparentan rad sustava javne nabave.

Međutim, bitno je znati kako će se postupci jednostavne nabave i dalje provoditi na starom EOJN-u RH, najkasnije do početka travnja 2024. godine, a Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja naknadno će objaviti točan datum.

Od naših pretplatnika i polaznika certificiranih programa usavršavanja zaprimili smo velik broj upita vezanih uz mogućnost korištenja jednostavne nabave u novom EOJN-u RH. S obzirom da navedena opcija još nije omogućena, te se postupci jednostavne nabave i dalje provode na starom EOJN-u RH, za Vas smo pripremili stručni članak pod nazivom „Jednostavna nabava za naručitelje – korak po korak kroz ekranske prikaze EOJN-a RH“.

U članku je dan prikaz provedbe jednostavne nabave, korak po korak kroz faze postupka i ekranske prikaze EOJN-a RH, za naručitelje. EOJN RH omogućava svim registriranim naručiteljima u RH da svoje postupke jednostavne nabave objavljuju ili provode brzo i jednostavno kroz modul za jednostavnu nabavu. Provedba jednostavne nabave nudi se kroz tri opcije (modula):

  • Javna objava poziva,
  • e-Dostava s javnom objavom poziva,
  • e-Dostava s pozivom odabranim gospodarskim subjektima (GS).

Registrirajte se na www.biltenjavnenabave.hr i saznajte kako natransparentan i zakonit način provesti postupak jednostavne nabave!