Novosti

JAVNA NABAVA – PREDSTAVLJANJE NOVOG ELEKTRONIČKOG OGLASNIKA JAVNE NABAVE (EOJN RH)

Obavještavamo sve korisnike EOJN-a RH, naručitelje i ponuditelje, da Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, 27. rujna 2023. godine održava konferenciju „Predstavljanje nove platforme Elektroničkog oglasnika javne nabave“ u Zagrebu u hotelu International s početkom u 10,00 sati.

Poznavanje funkcionalnosti i mogućnosti koje nudi novi Elektronički oglasnik javne nabave RH od presudne je važnosti za učinkovit i transparentan rad sustava javne nabave u Hrvatskoj. S obzirom na to da je EOJN RH centralno mjesto za sve postupke javne nabave, iznimno je važno da svi naručitelji i ponuditelji budu pravovremeno upoznati s promjenama i novostima kako bi mogli iskoristiti sve prednosti koje sustav nudi.

Svi naručitelji, ali i ponuditelji barem jednom su se susreli s Elektroničkim oglasnikom s obzirom da on naručiteljima omogućava sastavljanje i objavu obavijesti javne nabave i dokumentacije o nabavi, svim zainteresiranim subjektima omogućava neograničen i neposredan pristup, pretraživanje i preuzimanje objavljenih obavijesti javne nabave i pripadajuće dokumentacije o nabavi, a gospodarskim subjektima omogućava sastavljanje i slanje zahtjeva za sudjelovanje i ponuda. Drugim riječima, cjelokupni postupak javne nabave obavlja se upotrebom EOJN-a RH. Zbog toga je izrazito bitno biti upoznat s novom platformom EOJN-a RH.

U prvom dijelu konferencije predstaviti će se najznačajnije funkcionalnosti nove platforme, a u drugom dijelu konferencije prikazati će se provedba postupka javne nabave na novoj platformi Elektroničkog oglasnika javne nabave.

Sudjelovanje je besplatno, a broj mjesta je ograničen.

Program konferencije te način prijave možete pronaći OVDJE.

Temporis savjetovanje najavljuje organiziranje niz radionica posvećenih korištenju novog EOJN-a RH. Cilj ovih radionica je osigurati da svi sudionici postupaka javne nabave imaju potrebno znanje i vještine za učinkovito korištenje platforme. O datumima certificiranih programa usavršavanja posvećenih novom EOJN-u RH biti ćete pravovremeno obaviješteni.