Novosti

JAVNA NABAVA – KAKO OBNOVITI CERTIFIKAT?

Certifikat iz javne nabave je potvrda koju izdaje Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja na temelju uspješno položenog ispita.

Certifikat se izdaje na rok od tri godine, pri čemu se kao datum početka važenja certifikata određuje datum uspješnog polaganja pisanog ispita u sklopu Specijalističkog programa izobrazbe u području javne nabave. Tijekom tog razdoblja od tri godine, nositelj certifikata dužan je ostvariti 32 sata redovitog usavršavanja kroz pohađanje programa usavršavanja, odnosno prikupiti 32 boda kako bi bio u mogućnosti obnoviti certifikat.

Svaki nositelj certifikata ima pristup aplikaciji e-Izobrazba na Portalu javne nabave putem koje se može on-line prijaviti za programe edukcije, pregledati termine održavanja edukacija i polaganja ispita, on-line prijaviti ispit, provjeriti broj stečenih bodova te obnoviti certifikat. Aplikacija e-Izobrazba osim toga nudi mogućnost slanja podsjetnika 6 mjeseci prije isteka važenja certifikata. No, u slučajevima kada korisnik mijenja e-mail, koji je naveo za vrijeme polaganja certifikata u aplikaciji, moguće je da neće zaprimiti podsjetnik. Iz tog razloga je najsigurnije samostalno pratiti stanje bodova i važenje certifikata u aplikaciji.

 • Potrebni su Vam bodovi za obnovu certifikata iz javne nabave?
 • Prijavite se na certificirane programe usavršavanja u organizaciji Temporis savjetovanja klikom na OVDJE!

U nastavku je objašnjeno, kako provjeriti koliko bodova imate, te kako obnoviti certifikat.

 • Potrebno je otići na Portal javne nabave te pristupiti aplikaciji e-Izobrazba.
  Pristup aplikaciji e-Izobrazba možete napraviti OVDJE!
 • Klikom na „OVDJE“ otvara se internetska stranica Portal za izobrazbu u području javne nabave te je u gornjem desnom kutu potrebno kliknuti „Prijava“.
 • Potom se otvara novo sučelje s poljima Korisničko ime i Lozinka.
  Pod Korisničko ime upisujete vaš OIB.
  Ukoliko ste zaboravili lozinku, novu možete zatražiti klikom na „Zaboravljena lozinka?“. Nova lozinka će stići na vaš e-mail.
 • Nakon upisa vašeg OIB-a i lozinke otvara se novo sučelje s vašim podacima.
 • Prije pokretanja obnove certifikata provjerite broj bodova koje ste skupili.
  Ostvareni broj sati usavršavanja prikazan je na istoj stranici i ujedno označava broj prikupljenih bodova. Minimalan broj potrebnih bodova za obnovu certifikata iznosi 32.
 • Ukoliko ste ostvarili potreban broj bodova te vam uskoro ističe certifikat potrebno je pokrenuti proces obnove certifikata klikom na zeleno polje „OBNOVA PO ČL. 6. PRAVILNIKA (sati usavršavanja)“
 • Klikom na navedeno polje otvara se sučelje s vašim osobnim podacima koje je potrebno provjeriti i ažurirati. Nakon provjere i ažuriranja podataka u dnu sučelja kliknite na opciju „Potvrdi“.
 • Time ste pokrenuli proces obnove certifikata te će nakon nekog vremena na vaš e-mail stići poruku o uspješno obnovljenom certifikatu.